Locatie

Vakcentrale Utrecht - Landelijke kennisdag Welzijn op Recept

Bereikbaarheid

De vakcentrale aan de Oudenoord 340 is zeer goed bereikbaar zowel lopend vanaf Utrecht Centraal als met het openbaar vervoer!

Je loopt vanaf Utrecht Centraal in 15 minuten naar de locatie voor de landelijke kennisdag aan de Oudenoord 370. Reist u liever met het openbaar vervoer? Neem dan de bus vanaf Utrecht Centraal en je bent er binnen 10 minuten.

Plan uw route

Plan je route via Google Maps

Met de auto

Kom je met de auto? Er zijn een select aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor de bezoekers van de conferentie. Om te parkeren kun je uitwijken naar parkeergarage Paardenveld.

WIL JE GEBRUIK MAKEN VAN EEN PARKEERPLAATS OP DE LOCATIE DAN MOET JE DIT VAN TEVOREN BIJ INSCHRIJVING AANGEVEN EN WORDEN KOSTEN IN REKENING GEBRACHT (25 euro)

Vakcentrale Utrecht

Het werd in 1954 gebouwd voor levensverzekerings­maatschappij Concordia, opgericht voor en door katholieke arbeiders. Aan de destijds nieuwe ‘kantoorboulevard’ Oudenoord waren meerdere rooms-katholieke vakorganisaties gevestigd. Concordia bleef van deze ‘zuil’ als laatste over en slokte de andere gebouwen op.

Begin jaren zestig liet Concordia door Kraaijvanger een moderne vleugel toevoegen aan de Stroomstraat voor dochteronderneming MAVAS Schadeverzekeringen.

Aan de andere kant van het Huis van de Arbeid, op de hoek met de Tuinbouwstraat, verrees in 1972 een vleugel voor de nieuw gevormde Industriebond van het NKV. Het Concordia-complex liep nu over een lengte van 160 meter van de Stroomstraat tot aan de Tuinbouwstraat. De levensverzekeringsmaatschappij groeide ook gestaag mee: bij het 75-jarig bestaan in 1982 waren er 500 medewerkers en bedroeg het verzekerd kapitaal 4,5 miljard gulden.

Welzijn op recept Lokatie landelijke conferentie

De Concordia-panden waren tot einde 2017 in gebruik bij de Hogeschool Utrecht, maar die wil zich op de Uithof concentreren. Eigenaar Profound verkocht het gebouw afgelopen voorjaar aan ontwikkelaar BPD. Die trekt ruim een jaar uit voor plannen en procedures; ondertussen komen er tijdelijke plekken voor starters en bijeenkomsten in het complex, evenals een restaurant.

Welzijn op recept Lokatie landelijke conferentie

Locatie

Vakcentrale Utrecht

Adres

Vakcentrale, Oudenoord 340 Utrecht