Bij gemeenten en andere partners betrokken bij Welzijn op Recept signaleren we de behoefte om meer zicht te krijgen op de kwaliteit van uitvoering van Welzijn op Recept. Daarom ontwikkelden we de handreiking ‘Monitoren en Evalueren van Welzijn op Recept, tips voor een optimale uitvoering’. Deze handreiking helpt na te denken over wat er goed gaat en wat er beter kan in de lokale uitvoering van Welzijn op Recept. Om samen te leren en de uitvoering bij te sturen. De handreiking is voorzien van allerlei tools die je kunt gebruiken in dit proces van monitoren en evalueren.
Handreiking Monitoren en evalueren
De handreiking gaat in op het verschil tussen monitoren en evalueren en beschrijft het belang hiervan. Waarbij monitoring gaat over het verzamelen van cijfers: aantal verwijzingen, aantal patiënten/cliënten die een activiteit zijn gaan doen of vrijwilliger zijn geworden etc. En evalueren gaat over het gezamenlijk betekenis geven aan deze cijfers en bespreken wat al goed gaat en wat beter kan.
De implementatie van Welzijn op Recept kent 3 verschillende fasen. Waarbij elke fase zijn eigen uitdagingen en onderwerpen voor het monitoren en evalueren heeft:
fase 1: de opstartfase van Welzijn op Recept
fase 2: de fase waarin ruime ervaring wordt opgedaan met deze nieuwe manier van werken en met het samenwerken van zorg, welzijn en de sociale basis en
fase 3: de fase van optimaliseren en borgen zodat Welzijn op Recept onderdeel wordt van de dagelijkse praktijk en er meer wordt verwezen
Wil je de handreiking Monitoren en evalueren van Welzijn op Recept aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in: