Welzijn op Recept bij thuiszorg
“De kern is in contact komen met iedereen waarvoor Welzijn op Recept iets kan betekenen.” Wij spreken met Daniël Pit over zijn werkzaamheden als projectleider Welzijn op Recept en de opvallende samenwerking met wijkverpleegkundigen.
Wijkverpleegkundigen
Daniël Pit werkt als projectleider Welzijn op Recept voor de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), werkzaam in de gemeente Smallingerland. Het Welzijn op Recept project is een samenwerking tussen verschillende organisaties. “De doelgroep van Welzijn op Recept, is juist de groep die normaal nooit bij ons over de vloer komt.” Het project is twee jaar geleden gestart samen met twee thuiszorgorganisaties (Friese Wouden en ZuidOostzorg), aanvankelijk in twee wijken.
De wijkverpleegkundigen en POH’ers van deze zorgorganisaties hebben twee workshops van ieder een uur gevolgd, waarin de het uitschrijven van het Welzijnsrecept centraal stond. Wijkverpleegkundigen werken met mensen die vaak alleen thuis zitten, weinig sociaal contact hebben en hulp nodig hebben. “Welzijn op Recept helpt ons om niet alleen met die doelgroep in contact te komen, maar ook daadwerkelijk te kunnen helpen.” Volgens Daniël zijn door Welzijn op Recept de relaties in de wijk tussen de welzijnswerkers en de wijkverpleegkundigen verbeterd.
Uitbreiding: naar alle wijken in Drachten
“Welzijn op Recept maakt nu een vast onderdeel uit van ons dienstenaanbod.” De wijkverpleegkundigen en POH-ers geven aan dat resultaten geboekt worden met Welzijn op Recept in de wijken, volgens Pit. “In de toekomst willen wij Welzijn op Recept in alle wijken in Drachten.”
Heb je ook een intervisieverhaal over Welzijn op Recept? Deel dit met anderen en maak jouw organisatie zichtbaar bij het Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept! Mail deze naar info@welzijnoprecept.nlSamen ontwikkelen we Welzijn op Recept 2.0!