Welzijn op Recept geeft voor de welzijnscoach verbinding met de eerstelijnszorg en hiermee een nieuwe groep cliënten, die zelf de weg naar welzijn niet vindt of neemt. De welzijnscoach zorgt voor een zachte landing en activatie op een ander niveau. De gesprekken gaan over welbevinden en samen zoeken waar je (weer) blij van wordt. De ideale uitkomst is dat men vrijwilliger wordt in de buurt.
Welzijnscoach en Huisarts onder één dak, dat maakt het verschil. Nabijheid is cruciaal en zorgt voor continue zichtbaarheid. Letterlijk een deurtje verderop zitten, zorgt voor een betere samenwerking op alle fronten. Het zorgt voor meer doorverwijzingen, een betere samenwerking tussen huisarts en welzijnscoach en geen vertraging voor de patiënt en dus een warme overdracht.
Publicaties
In februari 2020 stond in het tijdschrift Positieve Psychologie een artikel over Welzijn op Recept en wijkgericht werken. Titel: Welzijn op Recept, samen op weg naar sterke buurten en wijken (2020, TPP, 1, 74-80)
Binnenkort verschijnt in het vakblad Sociaal Werk een artikel over de functie van de welzijnscoach binnen Welzijn op Recept.